Kıbrıs Tercüman

Bilim insanları duyurdu! Sadece hava ve su kullanılarak gıda üretildi: Tadı bakın nasıl

FİNLANDİYA’da bilim insanları sadece hava ve su kullanarak, besleyici bir protein tozu üretmeyi başardı. Araştırmacılar “havadan gıda ürettiklerini” söylüyor. Bu yeni madde gelecekte insanlığın gıda ihtiyacını karşılayabilir.

Bilim insanları duyurdu! Sadece hava ve su kullanılarak gıda üretildi: Tadı bakın nasıl
22 Ocak 2022 - 19:52

Finlandiyalı girişimcilerden “sadece hava ve su kullanarak besleyici bir gıda ürettik” açıklaması geldi. Helsinki merkezli şirketin uzmanları havadaki karbon dioksit ile sudaki hidrojeni birleştiriyor. Tek bir mikrop ile başlayan fermentasyon süreci ile toz halinde bir protein elde ediliyor. Araştırmacılar, Gaz fermentasyonu adlı bir teknoloji ile tek bir hücrenin gelişmesi için gereken koşulları oluşturuyoruz. Süreç sonunda besleyici bir toz ortaya çıkıyor” dedi. Protein tozu üretim süreci sırasında kullanılan elektrik de güneş enerjisinden sağlanıyor. Fin araştırmacılar bu sayede “havadan gıda ürettiklerini” söylüyor.

Tadına ilişkin “Nötr bir tadı var. Biraz umami hissi de veriyor. Rengi beta kerotenden geliyor. Bu madde aynı zamanda havuçlara da rengini veriyor. Sanki biraz havuç tadı da alıyorum “Solein” adı verilen protein tozu, nötr tadı sayesinde hem tuzlu hem de tatlı gıdaların üretiminde kullanılabilecek.” yorumu yapıldı. Araştırmacılara göre bu madde gelecekte insanlığın gıda ihtiyacını da karşılayabilir. Birleşmiş Milletler verilerine güre dünyanın gıda ihtiyacının 2050 yılına kadar yüzde 60 ile 100 arasında artması bekleniyor. 2050 yılında 10 milyara yaklaşacak küresel nüfusu doyurmak için alternatif gıda kaynaklarının önemine dikkat çekiliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
11 ŞUBAT 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
10 ŞUBAT 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
9 ŞUBAT 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
8 ŞUBAT 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
7 Şubat 2025 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.