Kıbrıs Tercüman

Zelenski, tüm askere alım şeflerinin görevden alındığını duyurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, tüm bölgesel askere alma merkezlerinde askere alım şeflerinin görevden alındığını duyurdu.

Zelenski, tüm askere alım şeflerinin görevden alındığını duyurdu
14 Ağustos 2023 - 11:57

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısında, bölgesel askere alma merkezlerinde askere alım şeflerine dair yürütülen teftişin sonuçlarının ele alındığını belirtti.

Toplantıda Devlet Soruşturma Bürosu, İçişleri Bakanlığı, Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı gibi devlet dairelerinin kapsamlı raporlar sunduğunu ifade eden Zelenski, bölgesel askere alım merkezlerinin yetkililerine karşı halihazırda toplamda 112 ceza davasının bulunduğunu ve 33 şüphelinin olduğunu belirtti.

Tüm bölgesel askere alım şeflerinin görevden alındığını ve onların yerine savaş gazilerinin göreve geleceğini açıklayan Zelenski, “Bu sistem, savaşın tam olarak ne olduğunu ve savaş zamanlarında rüşvetin neden vatana ihanet anlamına geldiğini bilen insanlar tarafından yönetilmelidir. Bunun yerine, cephede bulunmuş ya da sağlıklarını, uzuvlarını kaybettikleri için siperlerde bulunamayan, ancak onurlarını koruyan savaşçılar bu askere alma sistemini emanet edilebilecek kişilerdir. Bu karar Başkomutan Zaluzhny tarafından uygulanacaktır. Bölgesel askere alma merkezlerinin yeni başkanları atanmadan önce Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından incelenecektir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında cezai soruşturma açılan her ‘askeri komiserin’ hesap vereceğini vurgulayan Zelenski, “Eğer görevden alınan ‘askeri komiserler’ ve haklarında herhangi bir suç ya da ihlal kanıtı bulunmayan diğer yetkililer apoletlerini korumak ve saygınlıklarını kanıtlamak istiyorlarsa, savaş cephesine gitmelidirler.” dedi.

Askeri sağlık komisyon sisteminin de düzgün işlemediğini söyleyen Zelenski, iki hafta içinde Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin bu konuyla ilgili olarak da bir toplantı düzenleyeceğini ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
30 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
28 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
27 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
24 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
22 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/kibrist4/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35