Yerapetritis, NATO’nun kuruluşunun 75. yıl dönümü vesilesiyle To Vima gazetesi için kaleme aldığı yazıda, NATO’nun dünya tarihindeki en uzun ömürlü ve güçlü savunma ittifakı olduğunu belirtti.
“Dünyada krizlerin giderek yaygınlaştığı bu zamanlarda, NATO’nun uluslararası güvenlik için gerekliliğini vurgulamama izin verin” ifadesini kullanan Yerapetritis, ittifakın amacının toprak bütünlüğü, uluslararası hukuka saygı ve insani değerlerin korunması gibi temel ilkeleri savunmak olduğunu kaydetti.
Yerapetritis, Yunanistan’ın, NATO’ya katılmasıyla Batı’ya yönelik stratejik bir seçim yaptığını dile getirdi.
Ülkesinin, İsveç’in, ittifakın 32. üyesi olmasını başından beri desteklediğini ifade eden Yerapetritis, NATO’nun, siber güvenlik ve yanlış bilgi gibi alanlarda da caydırıcı yetenekler geliştirdiğinin altını çizdi.


ABD’de et yiyen parazit paniği! 60 yıl sonra görüldü karantina oluşturuldu
ABD’de et yiyen parazit paniği! 60 yıl sonra görüldü karantina oluşturuldu
NATO Zirvesi için Ankara’da ‘kırmızı alan’ uygulaması yapılacak
MSB’den Yunanistan ve GKRY’nin silahlanma faaliyetlerine ilişkin açıklama
Rusya’dan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yoğun hava saldırısı
ABD’de aile içi tartışma katliama dönüştü
Rusya’dan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yoğun hava saldırısı
ABD’de aile içi tartışma katliama dönüştü