Kıbrıs Tercüman

Üstel:Yeni cezaevinin 1 Temmuz’da hizmete girmesinin hedefliyoruz

Üstel:Yeni cezaevinin 1 Temmuz’da hizmete girmesinin hedefliyoruz
18 Mayıs 2022 - 13:12

Başbakan Ünal Üstel, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler ile birlikte Minareliköy Kirli Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen yeni cezaevi binasında incelemelerde bulundu ve cezaevi ile ilgili bilgiler aldı.

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, incelemenin ardından basına yaptığı açıklamada, cezaevinin inşa sürecine değinerek, yeni cezaevinde konferans salonu, kütüphane ve eğitsel faaliyetlere imkan tanıyacak alanlar bulunduğunu anlattı.

Mahkumların topluma kazandırılmalarının önemli olduğunu ifade eden Öztürkler, yeni cezaevi binası için 111 milyon TL’ye yakın bir rakam harcandığını kaydetti.

Cezaevi ile ilgili iki tane eksiklik bulunduğuna dikkati çeken Öztürkler, bunlardan birinin Cezaevi yasasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi, diğerinin ise cezaevindeki bazı eksikliklerin olduğunu belirterek bu eksikliklerin hızlı bir şekilde tamamlanması için girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Başbakan Ünal Üstel de uzun süredir ülkede eksikliği olan ve anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle tamamlanan yeni cezaevi binasının modern ve imkanları günün koşullarına göre organize edilmiş bir şekilde inşa edildiğini belirtti.

Bir süre önce eski cezaevini ziyaret ettiğini anımsatan Üstel, “Orada koşullar sıkıntılı, yaşam sıkıntılı ama hep o sıkıntılar yeni tesisimizin bitmesi ile mazide kalacaktır” dedi.

Üstel “Yeni cezaevi dünyadaki modern koşullara göre dizayn edilmiş, çocuktan tutun da özürlü insanımızdan ve diğer mahkumların rahat edeceği, spor aktivitelerine katılabileceği, konferans salonlarında zaman geçirip veya oralarda kendilerine verilecek dersler ile iyileştirilmesi ve yeniden topluma kazandırılması için güzel bir proje.+++ Hedefimiz eski cezaevindeki mahkumları 1 Temmuz’da buraya taşınmak ve mahkumluk süresini daha rahat bir ortamda tamamlamalarıdır” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, ülkede gerçekleştirilen büyük projelere Ulusal Birlik Partisi’nin imza attığını da söyledi.

Üstel “Büyük projeleri her zaman Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile gerçekleştirdik. Bu ülkede Büyük projelere imza atan bütün dönemlere bakın UBP’dir. Neden Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimiz çok sıkı olduğu için ve iyi bir projeksiyonla iyi bir projelendirme ile bu büyük projeleri hayata geçirmiş oluyoruz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTC
18 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
17 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
14 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
13 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
12 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.