Ukrayna Devlet Başkanı Voladimir Zelenski, Rusya ile yeni barış görüşmelerinin Türkiye’de olacağını açıkladı.
Zelenski görüşmelerin Çarşamba günü yapılacağını söyledi.
Zelenski ayrıca, “Bugün Rustem Umerov ile esir değişimi hazırlıklarını ve Rus tarafıyla Türkiye’de yapılacak bir sonraki görüşmeyi ele aldım. Umerov, görüşmenin Çarşamba günü planlandığını bildirdi. Daha fazla detay yarın paylaşılacak” ifadelerini kullandı.
Umerov, şu anda Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin sekreteri olarak görev yapıyor. Kendisi, Rusya ile yapılan ilk iki müzakere turuna da başkanlık etmişti.
Zelenski, X’teki hesabından, ülkesinin büyükelçileriyle yaptığı toplantıya ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Ukraynalı lider, ülkesinin 2022’de başlayan savaşın ardından yaptığı diplomatik hamlelere ve toplantıda büyükelçilere verdiği direktiflere değindi.
Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerde “etkili görüşmelerin yalnızca ülke liderleri düzeyinde” olacağını belirten Zelenski, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri ve Ukrayna heyetinin lideri Umerov’un, iki ülke temsilcilerinin Türkiye’de yeni toplantı yapmasını önerdiğini bildirdi.
Zelenski, Kiev’in gündeminin savaş esirlerinin iadesi, “Rusya tarafından kaçırılan çocukların iadesi” ve liderler toplantısına yönelik hazırlık olduğuna dikkati çekti.


İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”