Acil kullanım onayı verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın ülke genelindeki şehir hastanelerinde uygulanmasına başlandı.
Yaygın kullanımına başlanan TURKOVAC aşısı, Ankara Şehir Hastanesinin Genel Hastane bölümünde de uygulanıyor.
Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaşın aşı yaptırmak için sıraya girdiği hastanenin 10 aşı odasında TURKOVAC yapılıyor. Yaşanan yoğunluğa göre aşı odası sayısının artırılabileceği belirtiliyor.
TURKOVAC aşısı yapılan Gazi Koç, iki doz BioNTech aşısı yaptırdığını, hatırlatma dozu için de TURKOVAC’ı beklediğini belirtti. Koç, “Dün Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da TURKOVAC aşısı yaptırdı. Ben de Türk hocalarımıza güvenerek yerli aşıyı tercih ettim.” ifadesini kullandı.
Daha önce üç doz Sinovac aşısı yaptırdığını ifade eden Fatih Topaloğlu ise “Hatırlatma dozu olarak yerli aşımız TURKOVAC’ı bekledim ve aşımı oldum. Herkese aşı olmasını tavsiye ederim.” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırdı.


Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki terör saldırısını en güçlü biçimde kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki terör saldırısını en güçlü biçimde kınadı
Türkiye’de Nisan ayı enflasyonu açıklandı
İstanbul’da TOKİ kura çekimi heyecanı! Erdoğan: ‘Kiralık Sosyal Konut uygulamamızı ilk kez İstanbul’da başlatıyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehter Marşı’nı protesto eden CHP’lilere Ahmet Kaya şarkısıyla tepki gösterdi
Erdoğan ve Trump’tan kritik telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Masada kritik konular var