Ukrayna–Rusya savaşını bitirme sözü veren ABD Başkanı Donald Trump, bu hedef doğrultusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Alaska’da bir araya geldi.
Trump, seçim kampanyasında sıkça dile getirdiği “savaşı sona erdirme” vaadi kapsamında Putin ile görüşme planını hayata geçirdi. Liderlerin buluşması, yerel saatle 11.00’de (Türkiye saatiyle 22.13) gerçekleşti.
Önce Trump’ın uçağı Alaska’ya indi. Ardından Putin’i taşıyan uçak, Elmendorf–Richardson Ortak Üssü’ne ulaştı. Putin ve heyeti üsse geldiğinde Trump, Rus lideri uçağında karşıladı. İki lider, görüşme alanına aynı araçla geçti.

Trump ve Putin, ABD’nin Alaska eyaletinin Anchorage kentine ulaştı.
ABD Başkanı Donald Trump, uçaktan inen Rusya Devlet Başkanı Putin’i alkışlayarak karşıladı. İkili el sıkışarak kameralara poz vermesinin ardından heyetleriyle birlikte araçlara bindi.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve ikili ilişkileri görüşmek için bir araya gelen iki lider uçaktan indikten sonra birbirlerini selamladı ve kırmızı halıda beraber yürüdü.
Trump ve Putin, “Alaska 2025” yazan bir platformun üzerinde yan yana gelerek fotoğraf çektirdi.

Kritik görüşme için Elmendorf Hava Üssü’ndeki pistte sahne hazırlandı. Liderlerin “ALASKA 2025” yazılı platforma yürümeleri için L şeklinde kırmızı bir halı serildi. Liderler için hazırlanan sahnenin iki yanında dört adet F-22 Raptor savaş uçağı sıralanmış. Savaş uçakları şu an için görüşmeye dair en dikkat çekici detay olarak öne çıkıyor.


Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Bozkurt-Abana Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı, 35 Yataklı Yeni Hastanede Sağlık Hizmeti Sunuluyor
AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Fatma Serap Ekmekci: “Göl Köy Tarım Lisesi 24 ay içinde öğrencilerimize kapısını açacak”
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesinde İncelemelerde Bulundu
KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan Kastamonu’da STK temsilcileriyle buluştu: “Önümüzdeki sene Kastamonu’ya bir meslek lisesi yapmak istiyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Politikalarımızın merkezine aile kurumunu konumlandırıyoruz”
Kastamonu Belediyesi: “Çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutuyoruz”