Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran günü MYK kararıyla ve kesin ihraç talebiyle oy birliği ile Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.
Tedbirli olarak YDK’ye sevk edilmesi nedeniyle Özcan’ın CHP adına iş ve işlemde bulunması engellenirken, dosyasının disiplin kuruluna gelmesinin ardından ihraç süreci de başladı.
Özcan hakkında ilk görüşmesini geçen günlerde yapan YDK, Özcan’ı yazılı ve sözlü savunma vermeye davet etti.
Tanju Özcan 18 Temmuz’a kadar yazılı, 25 Temmuz Pazartesi günü ise parti genel merkezinde sözlü savunmasını verecek.
Bağımsız olarak yoluma devam ederim
Özcan’ın sözlü savunma öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talebinde bulunduğu ancak bu talebin “YDK sürecine etki edeceği” gerekçesiyle kabul edilmediği öğrenildi.
Tanju Özcan, ihraç talebi sonrası yaptığı açıklamada CHP’nin “öz evladı” olduğunu belirterek, “Hukuki bağım kesilirse bağımsız olarak yoluma devam ederim. Zaten hiçbir partinin teklifine açık falan da değilim.” demişti.

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki terör saldırısını en güçlü biçimde kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki terör saldırısını en güçlü biçimde kınadı
Türkiye’de Nisan ayı enflasyonu açıklandı
İstanbul’da TOKİ kura çekimi heyecanı! Erdoğan: ‘Kiralık Sosyal Konut uygulamamızı ilk kez İstanbul’da başlatıyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehter Marşı’nı protesto eden CHP’lilere Ahmet Kaya şarkısıyla tepki gösterdi
Erdoğan ve Trump’tan kritik telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Masada kritik konular var