Türkiye’nin sınır komşusu Suriye’de Esad rejimi ile rejim karşıtı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Sabah erken saatlerde başlayan çatışmalarda HTŞ’ye bağlı silahlı gruplar, Halep’in batı kırsalında Esed rejimi kontrolündeki El Ragib Tepesi, Kuptan Dağı, Debbabat Tepesi, Ancara beldesi, 46. Liva ile Kefer Besme, Basartun, Hur, Elkasimiyye, Acil, Bele, Sellum, Kefer Bissin, Şeyh Akil, Hırderkal, Acemi, Ürumsugra, Uveycil, El hüte, El dab’a, Urum Elkübra, Bişantara, Bakdina, Cemiyet Elmaari, Cemiyet Ebu Amşe, Cemiyet Emin, Cemiyet Manahil, Cemiyet el Rıdvan, Mühendisin, Arnaz, Kefernaha, Kanasel dahil olmak üzere 32 köy ve noktayı ele geçirdi.
HTŞ, Halep kent merkezinin 5 kilometre yakınına kadar yaklaşırken, bugün kontrolünü ele geçirdiği bölge 245 kilometrekarelik bir alana ulaştı.
Esed rejimi, çatışmalar sürerken sivil yerleşim yerlerini, karadan karaya atış yapılan silahlarla hedef aldı.
HTŞ ele geçirdiği bölgelerde, Esed rejimine ait ağır silah ve askeri araçları ele geçirirken, onlarca rejim askerini esir aldı.
Esed rejimi, çatışmalar sürerken sivil yerleşim yerlerini, karadan karaya atış yapılan silahlarla hedef aldı.
Rejim ile HTŞ arasındaki çatışmalar devam ederken, bölgedeki çatışmalardan kaçan çok sayıda sivil de İdlib kırsalına sığınıyor.


Venezuela lideri Maduro, 2026’da ülke savunmasını daha da güçlendireceklerini belirtti
Venezuela lideri Maduro, 2026’da ülke savunmasını daha da güçlendireceklerini belirtti
Trump’tan AB’ye X tepkisi: ‘Çok kötü bir yöne gidiyor’
Japonya’da 7,5 büyüklüğündeki depremde 34 kişi yaralandı
Gazze’de yardım kuyruğunda beklerken vuruldu felç kaldı
Oxford Union’ın ilk Filistinli Kadın Başkanı Arwa Elrayess seçildi
Netflix’in Warner Bros’u satın alma anlaşması tehlikede
Trump, Zelenskiy’nin barış planını okumadığını ve bu nedenle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi