NATO Zirvesi, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenecek. Son yılların en önemli NATO Zirveleri arasında gösterilen liderler buluşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmak için Vilnius’a gitti.
Toplantının iki önemli ana maddesi bulunuyor; Ukrayna savaşı ve İsveç’in NATO’ya üyeliği.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius’a doğru yola çıkmadan havalimanında yaptığı açıklamada, “Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin önünü açın biz de İsveç’in önünü açalım. 50 yıldır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var.” dedi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, “Türkiye’nin AB’ye üyelik isteğini destekliyorum.” ifadelerini kullandı.
NATO Genel Sekreteri, “İsveç’i mümkün olan en kısa sürede üye yapmak için çok çalışıyoruz. Vilnius’ta İsveç ile ilgili olumlu karar çıkması hala mümkün” diye konuştu.

Brent petrolün varili 100,30 dolardan işlem görüyor
Brent petrolün varili 100,30 dolardan işlem görüyor
WSJ: Trump'a İran savaşının uzun sürebileceği uyarısı
Trump, ara seçimler öncesi icraatlarını anlattı
ABD, Orta Doğu'daki petrol kesintileri nedeniyle fiyat tahminini artırdı
Yunanistan'da 8 bin dönüm alan yangında zarar gördü
Belçikadaki Salmonella salgınında vaka sayısı 318e yükseldi.
Bilim insanları 2 bin derecenin üzerindeki sıcaklıkta yeni bir buz türü keşfetti