Amerikan haber platformu Axios’un iki kaynağa dayandırdığı haberinde, ABD/İsrail-İran Savaşı’nın başlangıcından bu yana Washington ile Tahran arasında ilk yüz yüze müzakerelerin, 10 Nisan Cuma günü İslamabad’da yapılmasının beklendiği öne sürüldü.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un 2 haftalık geçici ateşkese giden süreçte önemli rol oynadığı, Trump’ın damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner’ın da müzakerelere dahil olduğu belirtildi.
ABD heyetine başkanlık edecek
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in, 10 Nisan’da yapılması planlanan görüşmelerde ABD heyetine başkanlık etmesinin beklendiği iddia edildi.
Öte yandan Axios’a konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Görüşmelere dair temaslar var ancak Trump veya Beyaz Saray tarafından açıklama yapılmadıkça hiçbir şey kesinleşmiş sayılmaz.” ifadesini kullandı.


İsrail’in saldırıları sonrası Lübnan’da bilanço ağırlaşıyor
İsrail’in saldırıları sonrası Lübnan’da bilanço ağırlaşıyor
Putin, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi kabul etti
Trump, İran gündemiyle ulusal güvenlik ekibini topladı
Katar’da, ABD’ye ait El-Udeyd Üssü’ne askeri sevkiyat uçaklarının indiği görüldü
Endonezya’da tren kazasında 4 kişi öldü, 38 kişi yaralandı
Lübnan’dan fırlatılan İHA’lar nedeniyle İsrail’in kuzeyinde sirenler çaldı
Zelenskiy: ‘Ukrayna, Türkiye’de yapılacak NATO zirvesinde temsil edilecek’