Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 5 Kasım’da gerçekleştirilecek ABD Başkanlık seçimleri öncesi adaylıktan çekildiğini duyuran ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.
Zaharova, “Biden’ın seçim yarışından çekildiğini yazılı olarak açıklamasının ardından atılacak bir sonraki adım, kamuoyunu manipüle ederek ve bir siyasi partinin yanında yer alarak Biden’ın ruhsal durumu hakkındaki gerçekleri gizleyen ABD medyası ve siyasi çevrelerinin gizli anlaşmalarının soruşturulması olmalıdır” dedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da ABD Başkanı Joe Biden’ın 5 Kasım’da düzenlenecek seçimler için adaylıktan çekilmesi ile ilgili olarak, “Seçimlere hala 4 ay var ve bu, birçok şeyin değişebileceği uzun bir dönem.” değerlendirmesinde bulundu.
Peskov, yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daha önce Rusya için öngörülebilir aday olarak Biden’ın tercih edilebilir olduğunu söylediğini hatırlatarak, “Seçimlere hala 4 ay var ve bu, birçok şeyin değişebileceği uzun bir dönem. Sabırlı olmak ve bundan sonra ne olacağını dikkatle izlemek gerekiyor. Önceliğimiz, özel askeri operasyonun hedeflerine ulaşmaktır.” ifadelerini kullandı.


Sumud Filosu’na saldırıyla ilgili Yunanistan’a işbirlikçi suçlaması
Sumud Filosu’na saldırıyla ilgili Yunanistan’a işbirlikçi suçlaması
ABD Başkanı Trump, BAE’nin kararından memnun! ‘Bu adım petrol fiyatlarını düşürecek’
Trump’tan Almanya’ya tehdit! ‘Oyuna getirildi’ iması kriz çıkardı
Trump, İran ile görüşmelerin telefon üzerinden sürdüğünü belirtti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısını kınadı
Putin, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi kabul etti
Trump, İran gündemiyle ulusal güvenlik ekibini topladı