Kıbrıs Tercüman

Rusya, işkencenin önlenmesine ilişkin Avrupa Sözleşmesi’nden çekildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin işkencenin önlenmesine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekilmesine yönelik yasayı imzaladı.

Rusya, işkencenin önlenmesine ilişkin Avrupa Sözleşmesi’nden çekildi
30 Eylül 2025 - 9:03

Rusya Devlet Yasa Bilgi Sistemi’nde, Putin’in imzasıyla yayımlanan yasaya göre Rusya, 1987 tarihli İşkencenin ve Gayriinsani veya Küçültücü Ceza ya da Muamelenin Önlenmesine Dair Avrupa Sözleşmesi’nden çekildi.

Yasa gereği Rusya, anlaşma kapsamında 1990’larda imzalanan iki protokolü de feshetti.

Moskova yönetimi, Mart 2022’de Avrupa Konseyi üyeliğine son vermiş, Eylül 2022’de ise Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden (AİHS) ayrılmıştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTC
4 HAZİRAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
3 HAZİRAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
2 HAZİRAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
1 HAZİRAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.