ABD’nin New Haven kentinde, Devin Eaton adlı polis memuru tarafından silahsız olduğu halde vurulan Stephanie Washington’ın, 1 milyon 100 bin dolar tazminat karşılığında, polis memuru ve Hamden Bölge Polis Teşkilatı avukatlarıyla anlaşmaya vardığı bildirildi.
Anlaşmada, Washington’a ödenecek tazminata karşılık, polis memuru Eaton ile polis teşkilatı yetkilileri olaya ilişkin herhangi bir yasal sorumluluk kabul etmezken Hamden Belediye Başkanı Lauren Garrett, anlaşmadan dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Eaton, 16 Nisan 2019’da, bir soygunda kullanıldığı düşündüğü aracı durdurmuş, aracın sahibi olan Washington’un erkek arkadaşı Paul Witherspoon araçtan indiği sırada, 13 el ateş açmıştı.
Mermilerden 4’ü araçta bulunan Washington’a isabet ederek ağır yaralanmasına neden olmuştu, Witherspoon ise olaydan yara almadan kurtulmuştu.
Eyalet savcılığı tarafından olaya ilişkin yapılan soruşturmada, Eaton’un ateş açmasının gerekçesiz olduğu açıklanmıştı.

Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Fas’tan İspanya’ya göçmen akını başladı
ABD’de şiddetli ishale yol açan ‘siklosporiyazis’ vakalarının sayısı 45 eyalette 18 bini aştı
Irak, ABD-Suudi Arabistan saldırılarını kınadı, egemenlik ihlali uyarısında bulundu
ABD Başkanı Trump’tan İran’a yeni tehdit
Pakistan’da acı tablo: Yağış ve seller nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD ziyaretinde Başkan Trump ile İran meselesini görüşeceğini açıkladı