1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Fransa’nın dört bir yanında olduğu gibi başkent Paris’te de binlerce kişinin katıldığı gösterilerle kutlandı. Ancak kutlamalar, sosyalist gruplar ile bazı protestocular arasında yaşanan arbede nedeniyle zaman zaman şiddet olaylarına sahne oldu. Polis, olaylara cop ve biber gazıyla müdahale ederken, Paris’te 29 kişi gözaltına alındı.
Fransa genelinde 270 noktada düzenlenen 1 Mayıs gösterilerinde, Paris’teki en yoğun katılım İtalya Meydanı’nda gerçekleşti. Yerel saatle 14.00’te başlayan yürüyüşte, katılımcılar emeklilik yaşının 60’a indirilmesini ve maaşların artırılmasını talep eden dövizler taşıdı.
Gösterilere Filistin destekçileri de yoğun katılım gösterdi. Gazze’de yaşananlara dikkat çekmek isteyen eylemciler, Filistin bayrakları ve kefiyelerle yürüyüşe katılarak, “Bu bir savaş değil, soykırım” ve “Özgür Filistin” sloganları attı.
Ancak yürüyüş sırasında sosyalist gruplarla siyah kıyafetli bir grubun karşı karşıya gelmesiyle arbede yaşandı. Bazı göstericilerin Sosyalist Parti üyesi bir siyasetçiye yabancı cisimler fırlatması tansiyonu yükseltti. Polis, zaman zaman cop ve biber gazıyla müdahale etti. Çıkan olaylarda bazı dükkanların camları, otobüs durakları ve reklam panoları zarar gördü.


Trump duyurdu: İran gemisini vurduk!
Ralli aracı seyircinin arasına daldı! Ölü ve yaralılar var
Trump duyurdu! ABD, İran bandıralı kargo gemisini vurdu
Rusya: ABD’nin Hürmüz Boğazı’ndaki abluka girişimi yasa dışı
Papa’dan çok sert savaş çıkışı! ‘Manipüle edenlere yazıklar olsun’