Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı (NEMA) tarafından açıklanan Sel Ulusal Acil Durum Operasyon Merkezi (NEOC) verilerine göre, ülkenin çeşitli eyaletlerinde iki haftadır devam eden yoğun yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 170’e yükselirken, 1941 kişi yaralandı ve 205 bin 338 kişi yerinden edildi.
Özellikle ülkenin kuzeyindeki 8 eyalette seller, çok sayıda binada ağır hasara neden oldu.
Nijerya genelinde aşırı yağışlar etkisini sürdürürken, meteoroloji yetkilileri bu yağışların önümüzdeki ay da devam edeceğini öngörüyor.
NEMA Sözcüsü Ezekiel Manzo, ajansın tüm eyaletlerden acil durum yetkilileriyle işbirliği içinde sel olaylarını ele almak ve yönetmek için izleme sistemini etkinleştirdiğini söyledi.
Nijerya Su Bakanlığı, ülkenin bazı bölgeleri için şiddetli yağış ve sel uyarısı yapmıştı.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) 13 Ağustos’ta yapılan açıklamada, Afrika’nın batısı ve ortasında iki aydır süren aşırı yağışlardan Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Fildişi Sahili, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Liberya, Nijer, Nijerya, Mali ve Togo’da yaklaşık 716 bin 500 kişinin etkilendiği duyurulmuştu.


İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”