The Hill’in haberine göre, Nelson, yaptığı konuşmada, Musk-Putin’in “gizli temaslarına” dair WSJ iddiasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
NASA’nın “yandaş bir ajans olmadığını” belirten Nelson, “doğruluğundan emin olmamakla beraber haberdeki iddiaların soruşturulması” gerektiğini söyledi.
Nelson, “Eğer Elon Musk ile Rusya Devlet Başkanı arasında birden fazla görüşme olduğuna dair haber doğruysa, bunun özellikle NASA, Savunma Bakanlığı ve bazı istihbarat kurumları için endişe verici olacağını düşünüyorum.” dedi.
WSJ gazetesi, 25 Ekim’de Elon Musk’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli olarak “gizlice” temas kurduğunu ve jeopolitik, iş ve kişisel meseleler olmak üzere birçok konuda görüş alışverişinde bulunduğunu ileri sürmüştü.
WSJ’ye konuşan kaynaklar, Rus yönetiminin 2023 sonlarında Musk’tan, SpaceX’in uydu internet sistemi Starlink’i Tayvan üzerinde aktif hale getirmemesini talep ettiğini söylemişti.
Elon Musk, Putin ile yalnızca bir kez uzay hakkında görüştüğünü, bunun da Nisan 2021’de gerçekleştiğini açıklamıştı.


İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”