Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), yüksek hemşire kadro sayısının artırılmasını da içeren Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Değişiklik Yasa Tasarısı’nın şu an Meclis Kamu, İdari ve Sağlık İşleri Komitesi’nde olduğunu hatırlattı ve sınavda başarılı olan ancak kadro eksikliğinden dolayı geçici olarak işe alınan hemşirelerin atanabilmesi için milletvekillerini Komite’ye girmeye ve Genel Kurul’a destek vermeye çağırdı.
Sendika, hükümetin istifası üzerine Cumhurbaşkanı’nın, yeni hükümet kurulana kadar Başbakan ve Kabinesi’nin göreve devam edeceğini, devletin ve hükümetlerin halka karşı sorumlulukları olduğunu, Cumhuriyet Meclisi’nin gerek genel kurulda, gerekse komitelerde, demokratik kurallar çerçevesinde, bazı yasa çalışmalarını sürdürebileceğini söylediğini anımsattı.
Sendika tarafından yapılan açıklamada, “ KKTC Meclisi hemşirelere borçludur ve bu boyunlarının borcudur. Pandeminin derdini, kederini, cefasını, korkusunu, üzüntüsünü, mutluluğunu ve başarısını çeken, hatta sağlığınızı borçlu olduğunuz hemşirelere borcunuzu ödeme zamanıdır” ifadeleri kullanıldı.