Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France 3 kanalında yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşı durdurmak istediklerini belirtti.
Bunu yaparken “sözlerde ve eylemlerde gerilimin artırılmaması” gerektiğini ifade eden Macron, Putin ile görüşmeye devam ettiğini, onun için “kasap” ifadesi kullanmayacağını kaydetti.
Macron, “Biz, Avrupalılar olarak coğrafyamızı ve tarihimizi unutmamalıyız. Rus halkına karşı savaşta değiliz.” dedi.
Avrupa’nın Moskova ve Washington arasındaki “soğuk savaşta” yer almadığını vurgulayan Macron, Ukrayna’nın Mariupol kentinde insani operasyon düzenlenmesi konusunda Putin ile telefonda görüşeceğini söyledi.
Polonya’nın başkenti Varşova’daki Ukrayna mülteci kampını ziyaret eden Biden, burada Putin için “O bir kasap” ifadesini kullanmıştı.
Macron, 25 Mart’ta yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceklerini bildirmişti.

Almanya'da Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü
Almanya'da Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü
İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yıkılan 20 evin enkazından 233 Filistinlinin naaşı çıkarıldı
İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı
Hollanda'da Batı Nil virüsünden bir kişi öldü
İşgalci İsrail, Batı Şeria'daki Tubas'ta bazı yapıları yıktı, Filistinlilere ait 30 yapı için yıkım tebligatı gönderdi
Cezayir'in doğusunda çıkan orman yangınlarında 12 kişi hayatını kaybetti
Dört farklı cezaevinden kaçan firar sihirbazı İspanya'da yakalandı