Kuveyt Ulusal Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Cadan Fazıl Cadan, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından bir açıklama yayımladı.
Cadan, Ulusal Muhafızlar’a ait bir tesisin İHA ile hedef alındığını ve saldırı sonucu tesiste geniş çaplı maddi hasar meydana geldiğini ancak herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını belirtti.
İran resmi haber ajansı IRNA, Devrim Muhafızları tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamayı yayımladı.
Basra Körfezi’nin güney kıyısındaki bazı ülkelerin tesislerine yönelik insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırılarına dair haberlere işaret edilen açıklamada, “İran Silahlı Kuvvetleri, ateşkesin başlamasından şu ana kadar hiçbir ülkeye kesinlikle herhangi bir atış gerçekleştirmemiştir. Eğer bu haberler doğruysa, şüphesiz bu eylemler Siyonist düşman ya da Amerika’nın işidir.” ifadeleri kullanıldı.
İran Silahlı Kuvvetleri tarafından bir hedef vurulması durumunda bunun resmi bir açıklamayla duyurulacağı belirtilen açıklamada, resmi açıklamalarında yer almayan hiçbir eylemin İran İslam Cumhuriyeti ile ilgisi olmadığı kaydedildi.


Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Fas’tan İspanya’ya göçmen akını başladı
ABD’de şiddetli ishale yol açan ‘siklosporiyazis’ vakalarının sayısı 45 eyalette 18 bini aştı
Irak, ABD-Suudi Arabistan saldırılarını kınadı, egemenlik ihlali uyarısında bulundu
ABD Başkanı Trump’tan İran’a yeni tehdit
Pakistan’da acı tablo: Yağış ve seller nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD ziyaretinde Başkan Trump ile İran meselesini görüşeceğini açıkladı