Fang bu bölümde, küresel ilaç endüstrisinin Kovid-19 krizini fırsata çevirmek için Twitter başta olmak üzere sosyal medya devlerine nasıl baskı oluşturduğunu yazışma kayıtlarıyla gözler önüne serdi.
Bu bölümde, küresel ilaç devlerinin Kovid-19 krizini fırsata çevirmek için Twitter başta olmak üzere sosyal medyada nasıl baskı oluşturduklarını görmekteyiz.
Moderna, Pzifer ve ortağı Biontech gibi ilaç devleri, Biden Hükümeti üzerinde aşı patenti haklarının ihlal edilmemesine ve düşük maliyetli Kovid ilaçları veya aşıları üretmeye çalışan ülkelere engel olunmasına dair lobi oluşturuyor. Biyofarmasötik şirketi BioNTech’in genel merkezi,
Öncelikle bu lobi grubu, hükümetten maliyeti düşük aşı üreten ülkelerin cezalandırılmasını talep ediyor. Ardından Twitter’dan düşük maliyetli aşılara dair içeriklerin sansürlenmesini istiyor.
Moderna ve Pzifer başta olmak üzere ilaç devlerini temsil eden BIO lobi grubu, Twitter ile birlikte Kovid salgınına dair yanlış içerikleri kontrol eden sözde bir “Kamu Yararı Politikası” kampanyası yürütüyor.
Kaldırılacak ve doğrulanacak içeriklerin listelerinin gönderildiği kampanyaya aktarılan 1.275.000 dolarlık bütçe, Twitter’ın halk sağlığı hesaplarını doğrulama ve içerik denetleme botları oluşturmasında kullanılıyor.
Sosyal medyada Kovid hakkında yanlış içeriklere uygulanan sansür ve
etiketleme, aşı patentleri ile ilgili riskleri abartan ilaç şirketlerine karşı hiçbir zaman uygulanmadı. Sosyal medya devinin kuralları yalnızca endüstriyi eleştirenler için devreye girdi.

Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Fas’tan İspanya’ya göçmen akını başladı
ABD’de şiddetli ishale yol açan ‘siklosporiyazis’ vakalarının sayısı 45 eyalette 18 bini aştı
Irak, ABD-Suudi Arabistan saldırılarını kınadı, egemenlik ihlali uyarısında bulundu
ABD Başkanı Trump’tan İran’a yeni tehdit
Pakistan’da acı tablo: Yağış ve seller nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD ziyaretinde Başkan Trump ile İran meselesini görüşeceğini açıkladı