UEFA Süper Kupa karşılaşması, dev bir eşleşmeye sahne oldu. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Paris Saint-Germain ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Aston Villa karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Fransız temsilcisi PSG, 2-1’lik skorla kazandı ve kupanın sahibi oldu.
Tarihteki 51. UEFA Süper Kupa’yı müzesine götüren Fransız ekibinin gollerini, 20. dakikada Kvaratskhelia ve 61. dakikada Doue atarken, Aston Villa’nın tek golü 45. dakikada Madjo’dan geldi.
İKİNCİ KEZ ZAFER
PSG, 2025’te Tottenham Hotspur’u mağlup ederek kazandığı UEFA Süper Kupa’nın ardından yine bir İngiliz takımı Aston Villa’yı da geçerek üst üste ikinci kez kupanın sahibi oldu.
PSG’ye galibiyeti getiren golün sahibi Fransız sağ kanat oyuncusu Desire Doue, maçın futbolcusu seçildi.
Mücadeleyi kaybeden Aston Villa’nın oyuncularına, rakip takımın alkışları eşliğinde ikincilik madalyaları verildi.
Aston Villa’nın ardından şampiyon PSG platforma çıktı. Teknik direktör Luis Enrique ve futbolcular, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in elinden madalyalarını aldı.
Devamında UEFA Süper Kupası, PSG kaptanı Marquinhos’un ellerinde yükseldi. Büyük sevinç yaşayan oyuncular ve teknik heyet, kupayla taraftarları selamladı.


Dusan Vlahovic İstanbul’da! İşte ilk sözleri…
Ve İstanbul’a geldi! Fenerbahçe’nin yeni yıldızı Romelu Lukaku
Sturm Graz – Fenerbahçe maç sonucu: Talisca attı, Fenerbahçe turu geçti
Rafael Leao’dan transfer iddialarına cevap!
Beşiktaş’ın turlaması halinde rakibi belli oldu!