Demokratik Kongo Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Jean-Jacques Mbungani yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki Tshopo bölgesinde Haziran ayından bu yana 267 kişide menenjit tespit edildiğini, 129’unun hayatını kaybettiğini duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti ülkedeki duruma yönelik yaptığı açıklamada, “Menenjit ciddi bir enfeksiyondur ve büyük bir halk sağlığı sorunudur. Hükümetin salgını mümkün olan en kısa sürede kontrol altına alma yönündeki çabalarını desteklemek için gerekli ilaçları sağlıyoruz ve uzmanlar görevlendiriyoruz” dedi.
Vakalar araştırılıyor
DSÖ Demokratik Kongo Cumhuriyeti Temsilcisi Dr. Amedee Prosper Djiguimde ise “Toplum içindeki önlemleri arttırıyoruz ve hastaları tedavi etmek, potansiyel olarak yaygın vakaları engellemek için çevre bölgelerdeki şüpheli vakaları hızla araştırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ülkede 2009 yılında görülen menenjit salgınında 214 vaka tespit edilirken, 15 kişi hayatını kaybetmişti.

İşgalci İsrail güçlerinden Kudüs'te üniversite mezuniyet törenine engelleme
İşgalci İsrail güçlerinden Kudüs'te üniversite mezuniyet törenine engelleme
Katil İsrailliler Batı Şeria'daki saldırılarını artırdı
AP: ABD yönetimi yaklaşık 200 bin yabancının vizesini iptal etmeye hazırlanıyor
İran Ekonomi Bakanı: ABD'nin yeni yaptırımlarına karşı tamamen hazırlıklıyız
Katil İsrail, Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 21 bin 500'den fazla çocuk öldürdü