Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs Türklerinin kanlı bir planla Kıbrıs Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalıştıklarını” ileri süren Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, “Kanlı plan görmek istiyorsan Akritas Planı’na bak” dedi.
Tatar, “ Anastasiadis‘e tavsiyem; gerçek dışı iddialara sarılmaması, Kıbrıs‘ın gerçeklerini kabullenmesi ve diyalog çağrılarımıza olumlu yanıt vermesidir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye‘ye yönelik gerçek dışı iddialarla suçlamalarda bulunan ve gerçekleri çarpıtan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir anlaşmaya ulaşabilmek için girişimleri ve Rum tarafına yönelik diyalog çağrıları devam ederken, Rum Yönetimi Başkanı Anastasaidis’in 1 Ekim günü yaptığı açıklamalar karşısında şaşırmamanın elde olmadığını kaydetti.
Tatar, “Anastasiadis söz konusu açıklamasında, Kıbrıs’ta yaşanan gerçekleri çarpıtmaya, gizlemeye ve dünya kamuoyunu aldatmaya çalışırken, gerçek dışı iddialarla Kıbrıs Türk tarafı ile Anavatan’ımız Türkiye’ye yönelik çirkin saldırılarda bulunmuştur” dedi.

Filenin Sultanları’ndan Avrupa Şampiyonası’nda 3’te 3
Filenin Sultanları’ndan Avrupa Şampiyonası’nda 3’te 3
25 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Aile içi sorun yaşayanlar dikkat: Bakanlıktan ücretsiz destek
TMO’dan çiftçiye dev ödeme! Üreticilere 145 milyar lira verildi
Yeni eğitim yılı öncesi zamlı fiyatlar! Okul alışverişinin maliyeti belli oldu
21 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ