Devlet televizyonu NHK’nin haberine göre, İşiba’nın görevi üstlenmesi öncesinde, Ekim 2021’den beri görevde bulunan Kişida Fumio ile mevcut kabinesi, toplu olarak görevinden ayrıldı.
Kişida, düzenlediği basın toplantısında, görevde kaldığı 3 yıllık sürede Japonya’nın “bir dönüm noktasıyla” karşı karşıya olduğunu söyledi.
Ekonomik, sosyal ve diplomatik alanlarda “ertelenemeyecek zorluklarla doğrudan karşı karşıya kalındığını” kaydeden Kişida, görev süresinde “değişimi güce dönüştürme” çabalarında istikrarlı ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

Japonya Parlamentosu alt kanadı Temsilciler Meclisinde (Şuugin) düzenlenen oturumda, meclis üyelerinin ülkenin yeni başbakanını seçmesi için oylama yapıldı.
İşiba Şigeru, partisi LDP ve ortağı Komeito hakimiyetindeki 465 koltuklu Şuugin’de, 291 evet oyu alarak, Japonya’nın 102. başbakanı oldu.
LDP’nin geçen hafta yapılan liderlik seçimine ikisi kadın 9 aday katılmıştı. LDP’de 1970’lerden bu yana en yüksek aday sayısı dikkati çekmişti. İkinci tura kalan seçimde İşiba, kadın rakibi Takaiçi Sanae’yi mağlup ederek yeni LDP lideri seçilmişti.
Yeni kabinesini duyurmaya hazırlanan İşiba, İmparatorluk Sarayı’nda düzenlenecek törenle görevine başlayacak.
İşiba’nın, görevini 27 Ekim’de düzenlenmesi planlanan erken genel seçimlere kadar yürütmesi bekleniyor.


ABD Başkanı Trump, İran’ın ‘mali olarak çöktüğünü’ savundu
ABD Başkanı Trump, İran’ın ‘mali olarak çöktüğünü’ savundu
İran Umman Denizi’nde bir konteyner gemisine ateş açtı
İran’da, İsrail adına casusluk yapmakla suçlanan bir kişi idam edildi
BM’den İran-ABD ateşkesinin uzatılmasına destek
İran’da ‘casus’ avı: Bir kişi idam edildi
Paşinyan: Karabağ konusunu kapatıyoruz
ABD Kongre binası önündeki savaş karşıtı gösterilere gözaltı