Kıbrıs Tercüman

Japonya koronavirüs aşısında yeni faza geçti

Japon ilaç üreticisi Shionogi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının klinik testlerinde yeni faza geçtiğini duyurdu.

Japonya koronavirüs aşısında yeni faza geçti
22 Ekim 2021 - 10:01

Firma, klinik test kapsamında 60 yetişkin gönüllünün yer aldığı ağustos ayındaki fazda herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığını bildirdi.

Söz konusu faza katılan deneklerde “yüksek derecede etkisizleştiren antikor titresi” saptandığı kaydedildi.

Bu hafta 3 bin gönüllünün yer alacağı yeni faza başlandığını aktaran firma, bu kapsamda iki doz aşının güvenliği ve etkisinin gönüllüler üzerinde değerlendirmeye gireceğini açıkladı.

Japon firma daha geniş ölçekli final fazının ise yıl sonuna doğru başlatılacağını, aşının ülke içi kullanımına yönelik hükümet onayının Mart 2022’ye kadar alınmasının planlandığını duyurdu.

Üretilip piyasaya sürülmesi halinde Shionogi aşısı, Japon üretimi ilk Kovid-19 aşısı olacak.

Kamu yayıncısı NHK, Shionogi gibi Daiichi Sankyo ile KM Biologics firmalarının da potansiyel Japon aşı üreticileri arasında yer aldığına işaret etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
20 NİSAN 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
19 NİSAN 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
18 NİSAN 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
17 NİSAN 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
16 NİSAN 2025 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.