14 Ağustos’ta projeyle ilgili konuşan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Batı Şeria’da gerçekleşecek projenin “Filistin devleti fikrini gömeceğini” söylemişti.
E1 adlı parsel için projelendirilen yerleşim planı, Kudüs ve Maale Adumim yerleşimlerinin birleştirilmesini öngörüyor.
Tartışmalı plan, işgal altındaki Doğu Kudüs’ü fiilen Batı Şeria’dan koparacağı gerekçesiyle on yıllardır rafa kaldırılmıştı.
Smotrich, projenin hayata geçmesinin “Filistin devleti fikrini ortadan kaldıracağını “çünkü artık [resmen] tanıyacak hiçbir şey ve kimse kalmayacağını” söyledi.
Smotrich bu sözleriyle, Gazze’de ateşkes ilan edilmemesi durumunda Eylül’de düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Filistin’i resmen tanıyacaklarını duyuran bir dizi Batı ülkesini hedef aldı.

ABD Başkanı Trump, İran’ın ‘mali olarak çöktüğünü’ savundu
ABD Başkanı Trump, İran’ın ‘mali olarak çöktüğünü’ savundu
İran Umman Denizi’nde bir konteyner gemisine ateş açtı
İran’da, İsrail adına casusluk yapmakla suçlanan bir kişi idam edildi
BM’den İran-ABD ateşkesinin uzatılmasına destek
İran’da ‘casus’ avı: Bir kişi idam edildi
Paşinyan: Karabağ konusunu kapatıyoruz
ABD Kongre binası önündeki savaş karşıtı gösterilere gözaltı