Hatemu’l Enbiya Karargahı tarafından yayımlanan bildiride, “Siyonist rejimin ABD desteği ile Lübnan’ın güneyinde ve Dahiye bölgesindeki saldırılarının ardından rejime acı verici bir karşılık verildi. Silahlı Kuvvetlerin İsrail’e yönelik askeri operasyonları durduruldu.” ifadelerine yer verildi.
Bildiride ayrıca, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde daha sert karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.
Israel Hayom gazetesinin haberine göre, İsrail ve ABD, arabulucular vasıtasıyla İran’a “füze saldırılarını durdurması halinde yeni bir karşı saldırı düzenlenmeyeceği” yönünde mesaj iletti. Haberde, İran Silahlı Kuvvetleri’nin savaşı yürüten birimi Hatemu’l Enbiya Karargahı’nın, “İsrail’e yönelik askeri operasyonların durdurulduğu” açıklamasının bu mesajın iletilmesinden sonra geldiği belirtildi.
İsrail’de yayın yapan Kanal 13 televizyonu ise, Başbakan Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’ın saldırıları durdurduğunu açıklamasından kısa süre önce aynı gün içinde ikinci kez telefonda görüştüğünü iddia etti.
Yedioth Ahronoth gazetesi ise Netanyahu’nun Trump ile görüşmesinin ardından, İsrail Başbakanı’nın İran’a akşam ve gece saatlerinde düzenlenmesi planlanan saldırıları durduracağını ifade etti.
İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, ABD Başkanı Donald Trump’ın talebi üzerine İran’a saldırıları durdurmayı kabul ettiğini ancak Lübnan’a saldırıların “tüm gücüyle” devam edeceğini öne sürdü.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan yaptığı açılamada “Hiçbir tehdide karşı geri adım atmayacağız. Diplomasi ve savunma, ulusal gücün iki kanadıdır; ne sahayı terk ettik ne de müzakere masasını.” dedi.
İsrail ordusu dün ateşkese rağmen Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenlemiş, İranlı yetkililer İsrail’in bu saldırısına tepki göstererek karşılık vereceğini duyurmuştu.
İran’dan gece saatlerinde üç dalga halinde ateşlenen füzeler nedeniyle İsrail’in kuzeyindeki birçok kentte sirenler çalmıştı.
İsrail ordusu, İran’ın batı ve orta kesimini hedef aldığını açıklamış, Tahran da bu saldırıya füzelerle yanıt vermişti.
Orta Doğu’da tansiyonun yeniden zirve yapmasının ardından Donald Trump, “İsrail ve İran ateş etmeyi derhal durdurmalı.” demişti.


Papa 14. Leo acı verici karanlık anlar deyip anlattı
Papa 14. Leo acı verici karanlık anlar deyip anlattı
İsrail basını: Netanyahu ile Trump bugün ikinci kez telefonda görüştü
ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı
Netanyahu, Lübnan ile varılan ateşkes sonrası güvenlik kabinesini toplayacak
Hizbullah lideri Kasım’ın ateşkesi reddetmesinin ardından İsrail’in kuzeyinde sirenler çaldı
MSB’den Yunanistan ve GKRY’nin silahlanma faaliyetlerine ilişkin açıklama
Rusya’dan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yoğun hava saldırısı