ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği kabine toplantısında İran gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trump, İranlılarla yürüttükleri müzakerelerle ilgili dün yaptığı “İran bize bir hediye gönderdi” yönündeki ifadesinin içeriğini açıkladı.
ABD Başkanı, müzakere yürüttükleri ve adlarını açıklamadığı İranlı yetkililerin kendilerine, “Bizim gerçek ve sağlam müzakereciler olduğumuzu göstermek için size 8 gemi dolusu petrol vereceğiz.” dediklerini aktardı.
“O haberi görünce dedim ki…”
Bu konuyu önce önemsemediğini ancak sonra bir Amerikan televizyonunda Hürmüz Boğazı’ndan 8 petrol tankerinin geçtiği haberini gördüğünü belirterek, “Bu olay iki gün önceydi ve yarın gemiler yola çıkacak. O haberi görünce dedim ki ‘Sanırım doğru kişilerle görüşüyoruz’. Gemiler sanırım Pakistan bayraklıydı.” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı, İranlıların daha sonra 2 gemiyi daha eklediklerini ve toplamda 10 petrol tankerinin geçişine izin verdiklerini söyledi.


Suudi Arabistan’da çöller dolu yağışıyla beyaza büründü
Suudi Arabistan’da çöller dolu yağışıyla beyaza büründü
İran yönetimi ABD/İsrail saldırılarında savaş tazminat bedelini açıkladı
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’ten müzakelere ilişkin dikkat çeken açıklama
İran, 5 ülkeden savaş tazminatı istedi BM’ye mektup gönderildi
Hizbullah İsrail’e ilk kez tespiti zor optik sistemle donatılmış İHA fırlattı
Ablukaya saatler kala Trump’a soğuk duş: Katılmayacağız
İran’dan Hürmüz Boğazı’nı ablukaya ilişkin ‘Diğer kartlarımızı ortaya koyarız’ açıklaması