Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İran’ın Bağdat Büyükelçisi Muhammed Kazım Al-Sadık ile bir araya geldi.
Görüşmede Hüseyin, tankerlerin geçişine izin verilmesinden dolayı İran’a teşekkür etti ve bu işbirliğinin sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.
Hüseyin, Irak’ın savaş karşıtı tutumunu yineleyerek çatışmaların sona erdirilmesi gerektiğine ve anlaşmazlıkların diyalog ve barışçıl müzakereler yoluyla çözülmesinin önemine dikkati çekti.
Ayrıca Hüseyin, bölgede benimsenecek açık ve rasyonel diyaloğa dayalı bir yaklaşımın ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendireceğini ve ortak istikrara katkı sağlayacağını ifade etti.
İranlı Büyükelçi Al-Sadık ise görüşmede ülkesinin son dönemde savaşla bağlantılı gelişmelere ilişkin tutumunu aktardı. Görüşmede bölgesel gelişmeler ile bunların yansımaları da masaya yatırıldı.


Suudi Arabistan’da çöller dolu yağışıyla beyaza büründü
Suudi Arabistan’da çöller dolu yağışıyla beyaza büründü
İran yönetimi ABD/İsrail saldırılarında savaş tazminat bedelini açıkladı
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’ten müzakelere ilişkin dikkat çeken açıklama
İran, 5 ülkeden savaş tazminatı istedi BM’ye mektup gönderildi
Hizbullah İsrail’e ilk kez tespiti zor optik sistemle donatılmış İHA fırlattı
Ablukaya saatler kala Trump’a soğuk duş: Katılmayacağız
İran’dan Hürmüz Boğazı’nı ablukaya ilişkin ‘Diğer kartlarımızı ortaya koyarız’ açıklaması