Kıbrıs Tercüman

iPhone’lar pos cihazına dönüşecek

Apple’ın küçük işletmelerin iPhone haricinde herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadan ödeme kabul edebileceği bir özellik üzerinde çalışıyor. iPhone kullanıcıları da karta ihtiyaç olmadan ödeme yapabilecek.

iPhone’lar pos cihazına dönüşecek
27 Ocak 2022 - 17:01

Apple’ın iPhone kullanıcılarının telefonlarını kullanarak ödeme kabul edebileceği bir teknoloji üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Apple’ın 2020 yılında satın aldığı Kanadalı startup şirketi Mobeewave ile birlikte tek dokunuşla mobil ödeme kabul edilmesine olanak sağlayan bir teknoloji üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre yeni gelecek özellikle telefonun kendisini bir ödeme terminaline dönüştürerek mobil olarak hizmet veren seyyar yemek araçları gibi işletmelerin kendi iPhone’ları üzerinden kredi kartıyla ya da başka bir iPhone’dan ödeme alabilmesini sağlayacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
9 ŞUBAT 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
8 ŞUBAT 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
7 Şubat 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
6 ŞUBAT 2025 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.