İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mitchell’in, Nijer’deki darbeye ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.
Mitchell, İngiltere’nin Nijer’de yaşananları yakından izlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“İngiltere, Nijer’de demokrasi ve istikrarı zedeleyecek her türlü girişimi en sert biçimde kınamaktadır. Afrika Birliği ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu’nun ülkede görülen ve kabul edilemez olayları sona erdirme, Nijer’in demokratik olarak seçilmiş kurumlarının tam ve hızlı şekilde yeniden kurulması çağrılarına katılıyoruz.”
Nijer’de dün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı unsurlar, Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum’u alıkoymuş, akşam ise televizyondan darbe bildirisi okuyarak yönetime el koyduğunu duyurmuştu.
Silahlı Kuvvetler de “Güvenlik güçlerinin farklı unsurları arasında kan dökülmesinin önüne geçmek, Cumhurbaşkanı Bazoum ve ailesinin fiziksel bütünlüğünü korumak için” darbeyi desteklediğini açıklamıştı.
Darbenin arkasında yaklaşık 10 yıldır Cumhurbaşkanı Muhafız Alayı Komutanı olarak görev yapan General Omar Tchiani’nin olduğu ortaya çıkmıştı.

Sumud Filosu’na saldırıyla ilgili Yunanistan’a işbirlikçi suçlaması
Sumud Filosu’na saldırıyla ilgili Yunanistan’a işbirlikçi suçlaması
ABD Başkanı Trump, BAE’nin kararından memnun! ‘Bu adım petrol fiyatlarını düşürecek’
Trump’tan Almanya’ya tehdit! ‘Oyuna getirildi’ iması kriz çıkardı
Trump, İran ile görüşmelerin telefon üzerinden sürdüğünü belirtti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısını kınadı
Putin, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi kabul etti
Trump, İran gündemiyle ulusal güvenlik ekibini topladı