İsveç’te artan elektrik fiyatlarının ardından soğuktan daha çok etkilenen bölgelerde vatandaşlara yardım yapılacağı açıklandı. Yetkililer, elektrik faturalarına gelen zamdan etkilenen 1,8 milyon hane olduğunu belirterek, geçtiğimiz aralık ayı da dahil olmak üzere 3 aylık bir para desteği sağlanacağını açıkladı. Her haneye 3 ay boyunca 220’şer dolar yardımda bulunulacağını bildiren yetkililer, toplamda vatandaşlara 661 milyon dolar yardım yapılacağını dile getirdi.
İsveç Maliye Bakanı Mikkel Damberg yardım kararına ilişkin, “Olağandışı durumlar için olağandışı önlemler alıyoruz” dedi. İsveç Enerji Bakanı Khashayar Farmanbar ise vatandaşların ekonomik olarak endişeye düşmekte haklı olduklarını söyledi.
Faturalar geçen aya göre 2 kat yükseldi
İsveç’te soğuktan ve elektrik faturalarına gelen zamdan etkilenen vatandaşlar, pandemi nedeniyle evden çalıştıklarını ve bu durumda ısınma ihtiyaçlarının da daha fazla olduğuna dikkat çekerek, bu ay gelen elektrik faturalarının geçen aya göre iki kat yükseldiğini belirttiler. İsveç’te ithal edilmeyen elektriğin büyük bir çoğunluğu ülkenin kendi hidroelektrik enerji santrallerinden sağlanıyor.

Bill Gates'ten yapay zekanın artan risklerine ilişkin uyarı
Bill Gates'ten yapay zekanın artan risklerine ilişkin uyarı
Havayolu çalışanları uyuşturucu kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındı
Cezayir'in doğusunda çıkan orman yangınlarında 12 kişi hayatını kaybetti
Dört farklı cezaevinden kaçan firar sihirbazı İspanya'da yakalandı
Bu hamam böceği bir gün hayatınızı kurtarabilir
ABD Başkanı Trump, İran'la savaşın çok yakında sona ereceğini belirtti
Devrim Muhafızları Ordusu: İran ve Umman, Hürmüz Boğazı sularındaki paylarına ilişkin anlaşma sağladı