Walla” haber sitesindeki habere göre, Hayfa Üniversitesi tarafından Aralık 2024’te halkın tüm kesimlerini kapsayan bir anket yapıldı.
Anketin sonuçlarına göre, İsraillilerin yüzde 74’ü Başbakan Netanyahu’ya güvenmezken, siyasi partilere ve Meclise güvenmeyenlerin oranı ise en düşük seviyelere gerileyerek yüzde 85 olarak kaydedildi.
İsraillilerin yüzde 70’i Başbakanlık Basın Ofisi, Maliye Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı gibi kurumlara güvenmediğini, yüzde 65’i de Başsavcılığa güvenmediğini belirtti.
Halkın yüzde 55’i polis teşkilatına güvenmediğini söylerken, yüzde 47’si de kamu kurumlarından iyi hizmet almak için rüşvet vermeleri gerektiğini düşünüyor.
Öte yandan Hayfa Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden anketi hazırlayan Eran Vigoda-Gadot ve Shlomo Mizrahi, “İsrail hükümetinin tüm düzeylerinde rüşvetin endişe verici halde yayıldığı” uyarısında bulundu.
İsrail toplumunun siyasi, hukuki ve kolluk sistemlerinde derin güven kaybı yaşadığına dikkati çeken araştırmacılar, bakanlıkların siyasileşmesinin güvensizliğin artmasına yol açtığını vurguladı.


Beyaz Saray yakınlarında silah sesleri duyuldu
Beyaz Saray yakınlarında silah sesleri duyuldu
Rusya Kiev’i balistik füzelerle vurdu! Ölü ve yaralılar var
ABD ile İran arasında Hürmüz Boğazı ve nükleer müzakereleri kapsayan 60 günlük anlaşma iddiası
Fransa, İsrailli Bakan Ben-Gvir’in Fransız topraklarına girişine yasak getirdi
Kerkük Havalimanı’nda gece uçuşlarına başlandı
İsrail’in Gazze’de sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 4’e yükseldi