Guterres, düzenlediği basın toplantısında, soru üzerine Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması girişiminin sürdürülmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Rusya’nın girişimden çekilme ihtimalinden endişe duyup duymadığının sorulması üzerine Guterres, “Öncelikle evet, bundan endişe duyuyorum ancak girişimin sürmesi ve Rusya’nın ihraçlarını kolaylaştırmak için çok yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için BM, Rusya Federasyonu, Türkiye ve Ukrayna 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da düzenlenen törende Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı imzalamıştı.
19 Kasım 2022’den itibaren 120 gün uzatılan anlaşmanın, 18 Mart’ta yeniden uzatılmasına karar verilmişti.
18 Temmuz’da süresi dolacak anlaşmaya ilgili Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, bunun uzatılması için bir olasılık görmediklerini söylemişti.

Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Bozkurt-Abana Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı, 35 Yataklı Yeni Hastanede Sağlık Hizmeti Sunuluyor
AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Fatma Serap Ekmekci: “Göl Köy Tarım Lisesi 24 ay içinde öğrencilerimize kapısını açacak”
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesinde İncelemelerde Bulundu
KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan Kastamonu’da STK temsilcileriyle buluştu: “Önümüzdeki sene Kastamonu’ya bir meslek lisesi yapmak istiyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Politikalarımızın merkezine aile kurumunu konumlandırıyoruz”
Kastamonu Belediyesi: “Çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutuyoruz”