Güney Afrika’da Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron’un tespit edilmesinin ardından birçok ülke yeni mutasyonunun kendi topraklarında yayılması önlemek amacıyla başta Güney Afrika olmak üzere bir çok Afrika ülkesine seyahat kısıtlaması uygulamaya karar verdi.
Uygulanan seyahat kısıtlamalarının ardından açıklama yapan Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı, uygulanan seyahat kısıtlamalarını eleştirerek, söz konusu kısıtlamaların ve yasakların gelişmiş genomik dizilimleri ve yeni mutasyonları daha hızlı tespit etme yeteneği nedeniyle Güney Afrika’yı cezalandırmaya benzediğini açıkladı.
“Mükemmel bilim alkışlanmalı ve cezalandırılmamalı” ifadelerini kullanan Bakanlık, dünyanın başka yerlerinde yeni mutasyonların keşfedildiğini ve verilen reaksiyonun tamamen farklı olduğunu vurguladı.
ÇOK SAYIDA ÜLKEDE GÖRÜLDÜ
Omicron mutasyonu şu ana kadar Güney Afrika, Botsvana, Belçika, İngiltere, İsrail, Hong Kong, Almanya, İtalya’da tespit edilirken, Çekya’da ise 1 şüpheli vaka olduğu ifade edildi.
Güney Afrika’dan Hollanda’ya giden 61 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı
Hollanda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün Güney Afrika’dan iki uçakla Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a gelen yaklaşık 600 yolcunun teste tabi tutulduğu ve 61 yolcunun korona virüs testinin pozitif çıktığı bildirilmişti.
Schiphol Havalimanı’na gelen ve test sonucu pozitif sonuçlanan yolcuların otelde karantinaya alınacağı aktarılmış, “Vakaların, Omicron olarak adlandırılan yeni mutasyon türü olup olmadığını araştırıyoruz” denilmişti.

Trump: Hürmüz Boğazı konusunda anlaşmaya varıldı
Trump: Hürmüz Boğazı konusunda anlaşmaya varıldı
İsrail’in Gazze’ye saldırısında Filistinli bir aile daha nüfustan silindi
Yunanistan’da iki yangın söndürme helikopteri havada çarpıştı
Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Fas’tan İspanya’ya göçmen akını başladı
ABD Başkanı Trump’tan İran’a yeni tehdit
ABD’nin İran’a deniz ablukasında 17 ticari geminin rotası değiştirildi