Kıbrıs Tercüman

Fransa Dışişleri Bakanı, Ukrayna’ya desteklerini yineledi

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, gerektiği sürece Ukrayna ile omuz omuza duracaklarını ve bu tutumlarının değişmeyeceğini bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı, Ukrayna’ya desteklerini yineledi
14 Ocak 2024 - 17:45

İlk yurt dışı ziyaretini Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gerçekleştiren Bakan Sejourne, burada Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile görüştü.

Taraflar, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Sejourne, dünyada krizlerin artmasına rağmen Ukrayna’nın, Fransa’nın önceliklerinden biri olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, “Bu, size gönderdiğimiz kilit mesajlardan biridir. Ukrayna bugün uluslararası hukukun temel değer ve ilkelerini, Avrupa’nın ve Fransızların güvenlik değerlerini savunmaktadır.” değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna’nın kendi topraklarında silah sistemleri üretimi kabiliyetini güçlendirmeye kararlı olduklarına dikkati çeken Sejourne, bu konuda Ukrayna’ya yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

Sejourne, ayrıca “Rusya’nın uluslararası hukukun tüm hükümlerine aykırı olarak sivil altyapıları ve evleri vurduğunu görüyoruz. Rusya, şiddetle kınadığımız bu tırmanıştan tek başına sorumludur. BM şartının temel ilkelerini hatırlatarak Fransa’nın gerektiği sürece Ukrayna ile omuz omuza duracağı konusunda sizi temin etmek isterim. Bu tutumumuz değişmeyecektir.” dedi.

Bakan Kuleba da özellikle hava savunmasının güçlendirilmesi konusunda Ukrayna’ya sağladığı kapsamlı desteği için Sejourne’ye teşekkür ederek, görüşmede Ukrayna’ya insansız hava araçları, füze tedariki ve diğer konuları ele aldıklarını kaydetti.

Görüşmede NATO’nun Washington zirvesine yönelik adımları koordine ettiklerine işaret eden Kuleba, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yönelik somut adımların atılacağı takvimi görüştüklerini ifade etti.

Kuleba, “Bu takvim çok açık. Müzakere çerçevesinin onaylanmasına ve hükümetler arası konferansın tarihine karar vermemiz ve ilk hükümetler arası konferansı düzenlememiz gerekiyor. Bu konu Fransız meslektaşımla tamamen örtüşüyor ve Fransa’nın sadece AB entegrasyonunu değil, bu yolda belirli tarihlere uyulmasını da destekleyeceği konusunda mutabık kaldık.” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.