Washington Post’un konuya aşina 3 farklı kaynağa dayandırdığı haberinde, FBI’ın birkaç üst düzey yetkilisinden, 3 Şubat Pazartesi gününe kadar istifalarını sunmalarının istendiği, aksi halde kovulacaklarının iletildiği iddia edildi.
Habere göre, istifası istenen kıdemliler arasında, birkaç icra direktör yardımcısı, suç ve ulusal güvenlik soruşturmalarını yürüten yöneticilerle ülke genelindeki FBI saha ofislerinde görev yapan üst düzey ajanlar bulunuyor.
FBI’ın eski Direktörü Christopher Wray zamanında bu görevlere getirildiği belirtilen yetkililerden çoğunun henüz emeklilik yaşına ulaşmadığı, bu nedenle zorla görevden alınmaları durumunda kazandıkları emeklilik hakları, sosyal güvence ve tazminat gibi kazanımlardan mahrum kalabilecekleri belirtildi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın FBI Direktörlüğüne aday gösterdiği Kash Patel, ABD Senatosundaki onay oturumunda, başa gelmesi halinde FBI’da siyasallaşma olmayacağını ve Trump’ın hedef aldığı isimler de dahil, kimseden “siyaseten intikam” almayacağını ifade etmişti.
Patel, Trump aleyhinde soruşturma yürüten ve bazıları görevden alınan FBI içindeki isimler de dahil olmak üzere, kimseye karşı cezalandırıcı bir yöntem izlemeyeceğini kaydetmişti.
“Tüm FBI çalışanları siyasi cezalandırmaya karşı korunacak.” ifadelerini kullanan Patel, büroyu tüm çalışanlarıyla birlikte daha iyi bir noktaya getireceklerini belirtmişti.


Sumud Filosu’na saldırıyla ilgili Yunanistan’a işbirlikçi suçlaması
Sumud Filosu’na saldırıyla ilgili Yunanistan’a işbirlikçi suçlaması
ABD Başkanı Trump, BAE’nin kararından memnun! ‘Bu adım petrol fiyatlarını düşürecek’
Trump’tan Almanya’ya tehdit! ‘Oyuna getirildi’ iması kriz çıkardı
Trump, İran ile görüşmelerin telefon üzerinden sürdüğünü belirtti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırısını kınadı
Putin, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi kabul etti
Trump, İran gündemiyle ulusal güvenlik ekibini topladı