İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bu yıl tahttaki 70’inci yılını kutlayacak.
95 yaşındaki Kraliçe için İngiltere’de, Platin Jübile kutlama programı düzenlenecek. Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, kutlama programı kapsamında sokak partileri gerçekleştirilecek.
Aynı zamanda Kraliçe Elizabeth için eğlence dünyasının ünlü isimleri özel bir konserde bir araya gelecek. Kutlamada, Kraliçe 2. Elizabeth’in sarayları ziyarete açılacak.
1952’de 26 yaşındayken tahta geçen Kraliçe 2. Elizabeth, 6 Şubat’ta tahtta tam 70 yılı geride bırakacak.
Yıl boyunca kutlamalar olsa da 2-5 Haziran tarihleri arasında esas kutlama etkinlikleri yapılacak.
Yıl dönümünün kalıcı hatıraları olacak
Platin Jübile’de Kraliçe Elizabeth’in Platin Jübile’si onuruna Mayıs 2021’de başlayan, yerli ağaç örtüsünü artırmak ve korumak için kurulan Kraliçe’nin Yeşil Kanopisi ve Platin Pudding yarışması gibi girişimler, Kraliçe’nin yıl dönümünün kalıcı bir hatırlatıcısı olacak.
Platin Pudding yarışmasında birinci seçilen yemek, 2-5 Haziran’da halka ve resmi etkinliklerde misafirlere sunulacak.
Geçit törenleri yapılacak
1400’den fazla asker, 200 at ve 400 müzisyen, askeri geçit töreninde bir araya gelecek.
Sadece İngiltere’de ve ülkenin anakara dışındaki topraklarında 1500’den fazla noktada değil, İngiliz Milletler Topluluğu üyesi ülkelerin başkentlerinde de ilk kez özel ışıklar yakılacak.
Kraliçe’nin taht yıl dönümü için St. Paul Katedrali’nde, Şükran Günü Ayini yapılacak. Kraliçe, Kraliyet Ailesi üyeleriyle birlikte Epsom Downs’daki at yarışını izleyecek.
Kraliçe’nin 70 yıllık saltanatını kutlamak için dünyanın en büyük eğlence yıldızlarından bazılarını bir araya getirecek olan BBC, Buckingham Sarayı’ndan özel bir canlı konser yayını yapacak.
Halk, bu özel etkinliğe katılmak için başvuracak ve oylama sonunda katılımcılar belli olacak.
Katılımcılar, şubat ayında açıklanacak. İngiltere’de, 2. Elizabeth’ten önce en fazla tahtta kalan monark, 63 yılla Kraliçe Victoria’ydı.

Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Bozkurt-Abana Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı, 35 Yataklı Yeni Hastanede Sağlık Hizmeti Sunuluyor
AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Fatma Serap Ekmekci: “Göl Köy Tarım Lisesi 24 ay içinde öğrencilerimize kapısını açacak”
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesinde İncelemelerde Bulundu
KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan Kastamonu’da STK temsilcileriyle buluştu: “Önümüzdeki sene Kastamonu’ya bir meslek lisesi yapmak istiyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Politikalarımızın merkezine aile kurumunu konumlandırıyoruz”
Kastamonu Belediyesi: “Çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutuyoruz”