Kıbrıs Tercüman

DSÖ’den “Mu Varyantı” Uyarısı

DSÖ’den “Mu Varyantı” Uyarısı
01 Eylül 2021 - 17:36

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 31 Ağustos’ta yayımladığı haftalık raporunu, özellikle Güney Amerika’da etkili olan ‘B.1.621’ varyantına ayırdı.

Raporda, varyantın “incelenmesi” gereken varyantlar arasında olduğuna dikkat çekildi. Güney Amerika ve Avrupa’da vakalar olduğunun altı çizildi.

“Yaygınlık sürekli artış gösteriyor”

DSÖ, “Mu Varyantı”nın küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya’da vakaların yüzde 39’unu ve Ekvador’daki vakalarını yüzde 13’ünü oluşturduğunu açıkladı. Buna bağlı olarak da yaygınlığın sürekli artış gösterdiği vurgulandı.

Şimdilik “ilgi varyantları” arasında

DSÖ, koronavirüs varyantlarını iki sınıfa ayırarak inceliyor. VOC (endişe varyantları) ve VOI (ilgi varyantları) olarak ayrılıyor.

Şimdiye kadar dört varyant endişe varyantları listesine girdi. Bunlar; 193 ülkede görülen Alfa, 141 ülkede görülen Beta, 91 ülkede tespit edilen Gamma, 170 ülkede tespit edilen ve son dönemde etkili olan Delta varyantları olarak belirtiliyor.

“Mu Varyantı” şimdilik “ilgi varyantları” arasında sınıflandırılıyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.