Pandemi ile başlayan daha sonra Rusya ve Ukrayna savaşı ile büyüyen enerji krizine yönelik ülkelerin arayışları devam ediyor. Kış ayları ile birlikte sorunun daha da büyüdüğü enerji için sevindirici bir haber geldi.
Piyasa Uzmanı Mehmet Doğan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, Avrupa’da bollaşan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) ile enerji fiyatlarında indirim olacağını ve bu indirimlerden vatandaşların faydalanabileceğini söyledi.
“Gaz Referans Fiyatından doğalgaz alan sanayi şirketleri için Aralık ayı fiyatları Kasım’a göre %21 indirimli gerçekleşecek. Kasım’da referans fiyat 25.911 TL/1000 m3 idi. Aralık ayında 20.543 TL/1000 m3 olarak uygulanacak. Önemli gelişme.”

“Bu durumun en büyük sebebinin AB’de havaların sıcak geçmesi nedeniyle, LNG’nin bollaşarak, Türkiye’nin bu durumdan istifade etmesi şeklinde yorumluyorum. Bakalım ürün fiyatlarına bu indirimler yansıyacak mı?”

Türkiye’nin petrol ithalatı şubatta yüzde azaldı
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları
Mart ayı merkezi yönetim bütçe sonuçları açıklandı
İstanbul boğazına demir yolu yapılıyor! Mehmet Şimşek imzaladı işte güzergahı
Cari denge şubat ayında 7.5 milyar dolar açık verdi