Pandemi ile başlayan daha sonra Rusya ve Ukrayna savaşı ile büyüyen enerji krizine yönelik ülkelerin arayışları devam ediyor. Kış ayları ile birlikte sorunun daha da büyüdüğü enerji için sevindirici bir haber geldi.
Piyasa Uzmanı Mehmet Doğan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, Avrupa’da bollaşan Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) ile enerji fiyatlarında indirim olacağını ve bu indirimlerden vatandaşların faydalanabileceğini söyledi.
“Gaz Referans Fiyatından doğalgaz alan sanayi şirketleri için Aralık ayı fiyatları Kasım’a göre %21 indirimli gerçekleşecek. Kasım’da referans fiyat 25.911 TL/1000 m3 idi. Aralık ayında 20.543 TL/1000 m3 olarak uygulanacak. Önemli gelişme.”

“Bu durumun en büyük sebebinin AB’de havaların sıcak geçmesi nedeniyle, LNG’nin bollaşarak, Türkiye’nin bu durumdan istifade etmesi şeklinde yorumluyorum. Bakalım ürün fiyatlarına bu indirimler yansıyacak mı?”

Şa-Ra Enerji halka arz sonuçları açıklandı! SARAE kaç lot verdi, ne zaman borsada işlem görecek?
14 Temmuz altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın ve tam altın kaç TL?
Asgari ücret Temmuz ara zammı yapılacak mı? 2026 ara zam olacak mı, ne kadar olacak?
Yılın ilk yarısında 16 şirket halka arz edildi
Bakanlıktan ithalata yeni ayar: Yerli üretimi koruyacak düzenlemeler yürürlükte