Rusya, Ukrayna tahılının Karadeniz’den güvenli olarak taşınmasını sağlayan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın şimdilik durdurulduğunu bildirdi.
Körfez gezisi öncesi Rusya’nın kararını değerlendiren Erdoğan ise “Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum.” açıklamasını yaptı.
Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesi tepkilere neden oldu. BM Genel Sekreteri Guterres, Türkiye’ye teşekkür edip Rusya’nın anlaşmadan çıkışının bedelini milyonların ödeyeceğini söyledi. NATO, ABD ve AB’den de peş peşe açıklamalar geldi.
Gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Genel Sekreteri ile Tahıl Anlaşmasına ilişkin son gelişmeleri görüştü.
Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşması çerçevesindeki son gelişmeler ve orman yangınlarında kullanılmak üzere Rusya’dan büyük gövdeli yangın uçağı temin edilmesi hususu ele alındı.

İzmir'de Seferihisar Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 43 gözaltı
İzmir'de Seferihisar Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: 43 gözaltı
Dalaman Havalimanı 3,7 milyon yolcuya hizmet verdi
Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında karar
Balıkesir'de 109 bin 300 uyuşturucu hap ele geçirildi
Muğla'da teknede yakalanan 9 FETÖ şüphelisinden 7'si ve kaptan tutuklandı
Okul kantinlerinde yeni dönemin fiyat tarifesi belli oldu
Gaziantep'te tünel inşaatında iş kazası: 1 işçi yaşamını yitirdi