Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşının yanında, İsrail ile Filistin arasındaki gerilim ve bölgedeki insani kriz ele alındı.
Erdoğan görüşmede, İsrail-Filistin çatışması başta olmak üzere, bölgedeki süreçlerin barışçıl yöntemlerle çözümünün mümkün olduğunu, Türkiye’nin bunun sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğini ifade etti.
Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Gazze’deki son durum, insan hakları ihlallerinin önlenmesi için yapılması gerekenler ve masum sivillere kesintisiz insani yardımların ulaştırılması konuları ele alındı.
Erdoğan görüşmede, Batılı ülkelerin tutumlarının Gazze’deki insan hakları ihlallerini artırdığını, İsrail’i durdurmak için ülkelerin çaba sarf etmemesinin telafisi imkansız sonuçlar doğuracağını, Batının ve dünya kamuoyunun gözler önünde gerçekleşen ve görmezden gelinen insani dramları sona erdirmek için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

İBB davasında sıcak gelişme: İnan Güney dahil 6 kişi tahliye edildi
İBB davasında sıcak gelişme: İnan Güney dahil 6 kişi tahliye edildi
Maymun ısırığı iddiası gündem olmuştu: Ece İrtem’in ölüm nedeni belli oldu
İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Türkiye, NATO’nun operasyonel gücünün merkezindedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’nde dünya liderlerini ağırlayacak
AKOM’dan İstanbul için kuvvetli sağanak ve dolu uyarısı
Budamak için çıktığı ağaçta öldü!
YKS AYT sonuçlarına ince ayar! Bir soru iptal edildi, birinin cevabı değişti, işte o sorular…