Ünsal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG), enflasyon verilerini açıkladığını anımsattı.
TÜİK verilerinin doğruyu yansıtmadığını savunan Ünsal, “TÜİK ‘enflasyon yüzde 80’ dedi. Bağımsız bir kuruluş olan ENAG ise ‘yüzde 181’ dedi. Bizim yalancı TÜİK, enflasyonu yüzde 80’le sınırladı. Bir anda yüzde 100 yalan söyledi.” ifadesini kullandı.
TÜİK’e göre vatandaşların alım gücünün yüzde 100 arttığını söyleyen Ünsal, “Paramız yüzde 100 değerlendi onlara göre. Burada birileri yanlış hesap peşinde. Niye biliyor musunuz? Önümüzdeki günlerde işçiye, emekçiye, emekliye TÜİK’in söylediği bu enflasyon oranında zam yapılacak. Maaş alan kesimin alacağı artışı düşük tutmak için enflasyon konusunda yalan söylüyorlar.” görüşünü paylaştı.


Şenkul’dan Taçoy’a “işgaliye” resti: 3 bin 200 TL ise istifa edip aday olmayacağım, 400 TL ise özür dileyeceksiniz
Şenkul’dan Taçoy’a “işgaliye” resti: 3 bin 200 TL ise istifa edip aday olmayacağım, 400 TL ise özür dileyeceksiniz
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı standart, liyakat, denetim alanlarında üzerine düşeni yapma çabasından geri durmayacak
18 EYLÜL 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Bakanlar Kurulu’ndan 557 yabancıya taşınmaz mal satın alma izni
Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine Mehmet Aktunç’un yerine Ali Başman atandı
Kar-İş: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda taşımacılık başlatılmayacak
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sadık Gardiyanoğlu açıklaması: Kişiye özel işlem veya ayrıcalık söz konusu değil