“Kılıçdaroğlu benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14 de olsa, 15 de olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Cesareti varsa televizyona çıksın, bunları genel başkanımızın yüzüne söyleyip cevabını alsın. Bir önceki seçimde yaşadığı Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Mersin yenilgilerini nereye koyduğunu, neden istifa etmediğini bir açıklayıversin.” ifadelerini kullandı.
Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’deki “değişim” tartışmalarına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu dersen benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14’te olsa, 15’te olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım.” dedi.
Erdoğan’ın sözlerine CHP’den yanıt gecikmedi. MYK toplantısının ardından partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Genel başkanımız, Erdoğan’a televizyona çıkması için defalarca çağrı yaptı. Cesareti varsa televizyona çıksın, bunları genel başkanımızın yüzüne söyleyip cevabını alsın. Bir önceki seçimde yaşadığı Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Mersin yenilgilerini nereye koyduğunu, neden istifa etmediğini bir açıklayıversin. Bir önceki seçimde partisinin oylarında yaşanan düşünü anlatsın. Geçtiğimiz seçimler hakkında konuşacak son kişi Erdoğan’dır.” dedi.

Bakanlar Kurulu’ndan 557 yabancıya taşınmaz mal satın alma izni
Bakanlar Kurulu’ndan 557 yabancıya taşınmaz mal satın alma izni
Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine Mehmet Aktunç’un yerine Ali Başman atandı
17 EYLÜL 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Sadık Gardiyanoğlu’ndan “torpil” iddiasına tepki: Kızımdan özür dilenmesini bekliyorum
Kar-İş: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda taşımacılık başlatılmayacak
14 EYLÜL 2026 GAZETE MANŞETLERİ