Belçika’da Genevieve Lhermitte isimli kadın, 28 Şubat 2007’de Yasmine, Nora, Myriam, Mina ve Mehdi adlı 3 ile 15 yaş arasındaki 5 çocuğunu Fas asıllı eşi evde yokken öldürdü. Bir arkadaşına veda mektubu bırakan ve daha sonra intiharı deneyen kadın hayatta kaldı.
Lhermitte, birinci derece cinayetten yargılandı. Psikiyatrik tedavi gören kadın, yargılama sırasında evdeki sorunlar nedeniyle çocuklarını öldürdüğünü söyledi. Mahkeme, Lhermitte’i 2008’de ömür boyu hapse mahkum etti. Hayatı daha sonra filme de konu olan Belçikalı kadın, 2019’da cezaevinden tahliye edildi ve ülkenin güneyindeki psikiyatri merkezinde gönderildi.
Lhermitte, burada kalırken “çektiği ruhsal acıları dindiremediği” gerekçesiyle ötanazi hakkını kullanarak ölmek için talepte bulundu. Talebi kabul edilen Lhermitte’in hayatı, çocuklarını öldürmesinden tam 16 yıl sonra, 28 Şubat 2023’te bir hastanede 56 yaşındayken sonlandı.

İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”