Francken, NATO Ankara Zirvesi’nin ilk gününde düzenlenen Savunma Sanayii Forumu’na katılımının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüşmekten memnuniyet duyduğunu belirten Francken, “Belçika ve Türkiye yakın müttefiklerdir. Savunma ortaklığımız güçlüdür ve daha da güçlenecektir.” ifadesini kullandı.
Francken, Belçika’nın Türkiye, İngiltere, İspanya, Polonya ve Çekya ile A400M stratejik nakliye uçağı işbirliğine ilişkin Niyet Mektubu’nu (LOI) imzaladığını duyurdu.
Belçika’nın, sahip olduğu A400M filosundan elde ettiği operasyonel deneyimi ve BELUX işbirliği modelindeki tecrübelerini ortak ülkelere aktaracağını belirten Francken, “Daha güçlü Avrupa kabiliyetleri, daha güçlü Avrupalı müttefikler.” ifadelerini kullandı.


OpenAI CEO'su Altman, elektrik şebekelerinin güvenliği için enerji şirketleriyle görüşüyor
OpenAI CEO'su Altman, elektrik şebekelerinin güvenliği için enerji şirketleriyle görüşüyor
Suudi Arabistan: DoğuBatı boru hattı tedbiren kapatıldı
CNN: Suudi Arabistan'daki petrol boru hattı vuruldu
Nepal'de sel felaketinin ardından yeniden inşa için 4,78 milyar dolar gerekiyor
Suriye'de devrik Esed rejiminin askeri karargahında toplu mezar bulundu
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Savaşın devam etmesine katılmıyorum
Filistin'i destekleyen Rumlardan İsrail'in GKRY ziyaretine tepki