Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı seçimi için yurt içi ve dışında 6 bin 537 sandık kurdu. Son verilere göre, ülkede yaklaşık 6,5 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları, oylarını yaşadıkları ülkelerdeki Azerbaycan büyükelçiliklerinde kurulan sandıklarda kullanacak.
Seçimi farklı uluslararası örgüt ve ülkelerden yaklaşık 800 yabancı, 90 bin yerli gözlemci izleyecek. Yerli basının yanı sıra yaklaşık 200 yabancı gazeteci de seçimi takip edecek.
Oy verme işlemi yerel saatle 08.00’de başlayacak, 19.00’da sona erecek.
Seçimde Yeni Azerbaycan Partisinin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Aliyev’in yanı sıra Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ile bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuat Aliyev yarışacak.
Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgelerde de sandıklar kuruldu. Böylece 30 yıl aradan sonra ilk kez Azerbaycan’ın tüm topraklarında cumhurbaşkanı seçimi yapılacak.
Karabağ’ın sembol şehri Şuşa’da, bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin “başkent” olarak kullandığı Hankendi’de, Hocalı’da, Hocavend’de, Ağdere’de, Ağdam’da, Cebrayıl’da, Fuzuli’de, Zengilan’da, Gubadlı’da, Laçın’da ve Kelbecer’de 22 binden fazla seçmen oy kullanacak.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, erken cumhurbaşkanı seçiminin 7 Şubat’ta yapılmasına ilişkin karar almıştı.
Cumhurbaşkanı seçiminin 7 yılda bir yapıldığı Azerbaycan’da son seçim, 11 Nisan 2018’de düzenlenmişti.


ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı
ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı
Netanyahu, Lübnan ile varılan ateşkes sonrası güvenlik kabinesini toplayacak
Hizbullah lideri Kasım’ın ateşkesi reddetmesinin ardından İsrail’in kuzeyinde sirenler çaldı
ABD’de et yiyen parazit paniği! 60 yıl sonra görüldü karantina oluşturuldu
NATO Zirvesi için Ankara’da ‘kırmızı alan’ uygulaması yapılacak
ABD’de aile içi tartışma katliama dönüştü
Güney Kore’de seçim atmosferi! Yerel seçimler için sandık başında