Almanya ile Özbekistan arasında göç anlaşması imzalandı.
Almanya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Olaf Scholz’un Özbekistan ziyareti sırasında iki ülke arasında imzalanan göç anlaşmasının iş gücü ve vasıflı işçi göçünün güçlendirilmesinin yanı sıra Almanya’da kalma hakkı bulunmayanların ülkelerine geri gönderilmeleri konusunda daha yakın işbirliğini kapsadığı bildirildi.
Açıklamada ifadelerine yer verilen İçişleri Bakanı Nancy Faeser, göç anlaşmasına ilişkin, “Almanya’da kalma hakkı olmayan kişilerin geri gönderilmesinin etkin şekilde uygulanması, düzensiz göçün sınırlandırılması açısından önemlidir. Bunun için iyi düzenlemeler üzerinde mutabık kaldık. Öte yandan, Özbekistan’dan gelen kalifiye çalışanlar için iş piyasamızda ve Almanya’da eğitim ve yüksek eğitim için fırsatlar sunuyoruz. Ne de olsa pek çok sektörde yurt dışından iyi eğitimli iş gücüne ve kalifiye işçilere acilen ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
Başbakan Olaf Scholz da Özbekistan’da yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, şu anda dünya çapında pek çok ülkeyle adım adım yapmak istediğimiz anlaşmaların bir modelini sunuyor. Ekonomimizin büyüyebilmesi için Almanya’da ihtiyaç duyduğumuz iş gücünün göçünü kolaylaştırıyoruz. Aynı zamanda geri dönmesi gerekenlerin bunu yapabilmeleri için basit, bürokratik olmayan prosedürler üzerinde anlaşmaya varıyoruz.” değerlendirmesinde bulunmuştu.
Almanya, aynı anlaşmayı daha önce Kenya, Gürcistan, Hindistan, Kolombiya ve Fas ile de imzalamıştı.


Soykırımcı Netanyahu, "daha fazlası kapıda" sözleriyle İran ve Hizbullahı tehdit etti
Soykırımcı Netanyahu, "daha fazlası kapıda" sözleriyle İran ve Hizbullahı tehdit etti
Cezayir, hava sahasını bu gece yarısından itibaren BAE tescilli uçaklara kapatacak
Trump'ın, seçimi Cumhuriyetçilerin kazanması halinde Amerikalılara 5 bin dolar ödeme vaadi tartışılıyor
Pilot, Amazon kargo uçağında ölümcül kaza uyarısı yapmış
İspanya, Batı Sahra'da 1977'den önce doğanlara vatandaşlık vermek için adım attı
Trump, ara seçimler öncesi icraatlarını anlattı
ABD, Orta Doğu'daki petrol kesintileri nedeniyle fiyat tahminini artırdı