Kıbrıs Tercüman

Amcaoğlu, “Türkiye- KKTC Ekonomi Konferansı”nda konuştu: “Yatak kapasitesini ve doluluk oranını artırmak en önemli hedeflerimiz arasında”

Amcaoğlu, “Türkiye- KKTC Ekonomi Konferansı”nda konuştu: “Yatak kapasitesini ve doluluk oranını artırmak en önemli hedeflerimiz arasında”
21 Nisan 2024 - 23:39

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC’de 27 bin olan turizmdeki yatak kapasitesini 50 bine çıkarmanın ve yüzde 66’lık yıllık doluluk oranını artırmanın büyük bir başarı olacağına vurgu yaptı.  Bakan Amcaoğlu, “Bu, hükümetimizin önde gelen hedefleri arasındadır” dedi.

 Bakanlığından yapılan açıklamaya göre  Amcaoğlu, İstanbul’da düzenlenen “Türkiye – KKTC Ticaret Odası Forumu, Türkiye KKTC II. Ekonomi Konferansı”na katıldı.

 Bakan Amcaoğlu, burada yaptığı konuşmada, KKTC’de ticaretin durumunu ve hedeflerini aktardı.

 Bakan Amcaoğlu, “Ekonomi ve Enerji Bakanlığı olarak, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretiminin ihracatını artırmak, beşeri sermaye yatırımlarının artırılmasını sağlayabilmek, inovasyon kapasitesinin artırılmasını daha görünür hale getirebilmek ve bununla birlikte iyi yönetişim modelleri geliştirmek  Bakanlığımızın en önemli hedefleridir” dedi.

 Bakan Amcaoğlu,  KKTC’de 27 bin olan turizmdeki yatak kapasitesini 50 bine çıkarmak ve aynı zamanda yüzde 66 olan yıllık doluluk oranını artırmanın büyük bir başarı olacağına vurgu yaptı. 

 Bakan Amcaoğlu, “Daha nitelikli bir turizm potansiyelini, 110 bin üniversite öğrencisinin sağlayacağı getiri ile birleştirebilmek, hükümetimizin en önde gelen hedefleri arasındadır” diye konuştu.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.


        Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/kibrist4/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35